Ћир | Lat | Eng
Продајни програм
Perlan
Гиберелини A4/7 и 6-бензиладенин 20 g/l

Perlan је регулатор раста који се користи за спречавање пуцања плода и за сузбијање мрежавост плодова јабуке.

Захваљујући својим активним материјама 6-бензиладенину као и Гиберелину који регулише синтезу протрина и стимулише издуживање ћелија, Перлан утиче и на повећање тежине плода, побољшава величину и облик плодова јабуке.

 

Количина примене:

- За смањење мрежавости и пуцања плодова препоручена доза препарата је:уз утрошак 300- 1000 L воде (или 2,5-3 ml препарата на 10 L воде).

Време примене:од краја цветања (све латице опале) до величине плода 2-3 cm (фаза 69-74 ББЦХ скале), размак између прскања је од 7-10 дана. 4 пута у току године на истој површини.

 

- За побољшање величине, тежине и облика плода, количина примене је:за једнократну примену 1-1,5 L/ha уз утрошак 1000 L воде (или 10-12,5 ml препарата на 10 L воде). Или двократна примена 0,5- 0,6+0,5-0,6 L/ha (5-6+5-6 ml на 10 L воде).
Једном у току године на истој површили или 2 пута у подељеној дози.

Време примене:од фазе 20% отворених цветова до краја цветања (фаза 62-69 ББЦХ скале), у интервалу од 3-10 дана између третирања ако се примењује у подељеној дози.

 

* препорука:за време и дозу примене најбоље је консултовати стручно лице.

 

Прскање је најбоље обавити у јутарњим или поподневним часовима када је релативна влажност већа, чиме се обезбеђује боља апсорпција и ефикасност производа.


Идеални услови примене су када су стабла сува, а температура није испод 7°C нити виша од 32°C. Не примењивати уколико се очекују падавине 4-6 сати од примене.

Не остављајте раствор у прскалици дуго. Када отворите паковање искористите сав всадржај, не остављајте га за следећу примену или сезону.

 

Каренца: омогућена временом примене.

Могућност мешања: Не препоручује се мешање са другим средствима без провере компатибилности и препоруке произвођача.