Ћир | Lat | Eng
Продајни програм
Ladon thin
1-нафтилацетамид (82 g/kg)
Ladon thin -  1-нафтилацетамид (82 g/kg)

Ladon Thin ® је регулатор раста – средство за проређивање плодова јабуке. Примењује се у засадима јабуке  у периоду прецветавања када опадну сви крунични листићи  (фенофаза ББЦХ скале 69)  па док плодићи не достигну пречник од 3-4 милиметара што се  утврђује мерењем централног плодића (фенофаза ББЦХ скале 71), у количини од  1,0 kg /hа (10 g на 100 m2) уз утрошак  1000 L/hа (10 L на 100 m2), односно 500 L/hа/m висине крошње засада.

Делује тако, да изазива формирање зоне за одвајање на петељкама латералних плодића јабуке активацијом апсцисионе зоне етиленом услед смањеног транспорта ауксина ка плодовима, уз регулисање оптималног броја плодова по стаблу и добре дистрибуцијие плодова по категоријама квалитета.

 

Начин примене: Фолијарно, са земље, тракторским и леђним  орошивачима.

 

Максимални број третирања: Једном  у току године, на истој површини.

 

Третирање из ваздухоплова: Није дозвољено.

 

Каренца: Обезбеђена временом примене (ОВП).

 

Радна каренца: Обезбеђена сушењем депозита (6 сати).

 

 

Мешање са другим средствима за заштиту биља :

 

  • Компатибилност (могућност мешања):  За Ладон Тхин ® се не препоручује мешање  са другим средствима за заштиту биља, ни са оквашивачима.       
  • Инкопатибилност (немогућност мешања): За Ладон Тхин ® се не препоручује мешање  са другим средствима за заштиту биља, ни са оквашивачима.   

 

 

Напомена: Иако није перзистентан у тлу, након бербе на третираним  површинама где је пХ земљишта < од 6,0 ништа се не сме садити / сејати 30 дана.