Velliron - Производ на бази хелата гвожђа, високе стабилности и ефикасности против Fe-хлорозе.

Velliron

Velliron је производ на бази хелата гвожђа (ЕДДХСА) високе стабилности и ефикасности који лечи и спречава  Fe-хлорозу чак и у неповољним климатским и земљишним условима.

- гвожђе водорастврољиво 6%

- гвожђе ЕДДХСА: 4,8%

Недостатак гвожђа се углавном јавља у карбонатним земиљиштима, пре свега у оним са високом pH вредношћу. У таквим земљиштима длази до стварања неусвојивих оксида и хидроксида гвожђа што доводи до појаве Fe-хлорозе код биљака.

Гвожђе хелатизирано са ЕДДХСА хелатним агенсом представља најстабилнији облик гвожђа у земљишту. Ова формулација гарантује одличну стабилност и одличну усвојивост гвожђа чак и у алкалним земљиштима.

У бројним студијама доказана је већа стабилност ЕДДХСА хелата у поређењу са ЕДТА и ЕДДХА хелатима гвожђа.

Примењује се као фолијарно и земљишно ђубриво. Може се примењивати у различитим биљним врстама и на свим типовима земљишта због изузетне стабилности хелата. Првенствено је намењен за земљишну примену (фертиригација и ли локалним заливањем) али се може примењивати и фолијарно.

Количина примене:

фолијарно: 150-300 ml/100L воде.

фертиригација: 5-15 L/ha

локално заливање: 0,3-1% уз утрошак воде:

за ратарске културе 400 L/ha

за повртарске културе 600 L/ha

за воћарске културе 800-1000 L/ha

 

Ако желите да биљке остваре велике приносе и да их одржите у доброј кондицији, препорука је да се користи доња наведена доза, пар пута током вегетације. У случају већ присутних симптома недостатка гвожђа, користите горњу наведену дозу. Прихрану обавезно треба поновити за 5 до 7 дана, и онда још пар пута током вегетације.

Зашто изабрати нас?
  • checkmark icon Широк асортиман најквалитетнијих пестицида, хербицида, инсектицида и акарицида
  • checkmark icon Приступачне цене и посебне понуде
  • checkmark icon Брза и сигурна испорука

ВАШ ПАРТНЕР ЗА КВАЛИТЕТНУ ПОЉОПРИВРЕДУ

Као ваш партнер у пољопривредном успеху. Ђедовина стоји на располагању с'врхунским производима и стручним саветима. Брза и поуздана достава производа осигурава да ваше пољопривредне потребе буду испуњене у најкраћем могућем року. Гарантујемо квалитет, високе приносе и одрживост, чувајући наслеђе за будуће генерације.